maandag 8 augustus 2011

Disbalans

Disbalans

Mijn Timeline op twitter stroomt vol en langzaam zie ik weer een patroon ontstaan. De mensen waar ik een beetje van ben gaan houden, de mensen die bezig zijn met het een beetje mooier maken van deze wereld, de mensen die liefde of wijsheid verspreiden, hebben klachten. Ze zijn moe, hebben hoofdpijn, rugpijn, eczeem dat de kop op steekt, verdrietige buien of last van onzekerheid.

Ik zit op de bank en denk erover na. Er komt een woord in me op: Disbalans.
Oké, als het zo in me opkomt zou het wel wat te betekenen hebben. Nu moet het antwoord nog komen: Waar komt die disbalans vandaan?

Het antwoord dat me te binnen schiet: Het gaat om een energetische disbalans. Bij sommigen ontstaat die omdat ze het verschil tussen de hogere en lagere energieën teveel opmerken. Bij sommigen omdat ze teveel van hun eigen energie weggeven. Bij sommigen omdat hun vrouwelijke en mannelijke energie zwaar uit balans is. En bij sommigen heeft het weer een andere reden. De grote overeenkomst: er lekt energie weg, waardoor een beetje van je eigen levenskracht weglekt.

Zoek in deze tijden momenten voor jezelf. Besteed aandacht aan wat jij belangrijk vindt. Kies een activiteit die jij fijn vindt om te doen en maak er tijd voor. Ga met je gevoel naar binnen en ERVAAR wat er echt in je omgaat. Wat vertelt je hart je?
KIES VOOR JEZELF!

Laat je energie wel stromen, maar alleen als het voor jou goed voelt. Geef het niet zomaar weg, tenzij je goed weet hoe je dat kunt doen vanuit de universele bron. Zoek mensen op die oprecht liefde voelen, voor jou, voor anderen. Kies authenticiteit.

Zodra je merkt dat je het weer aankunt, zodra je weet hoe je jezelf niet tekort doet, kun je weer gaan geven. Bedenk dat af en toe even nemen ook niet erg is. De mensen die dit lezen en zich aangesproken voelen geven genoeg. Jij weet dat van jezelf!

Natuurlijk zijn er ook die het niet zo treft. Volgens mij zijn dit de mensen die hebben geleerd echt voor zichzelf te kiezen. Die hebben geleerd te VOELEN wat er in ze gebeurt. Zij zijn degenen die energie overhouden, zij zijn degenen die het ons kunnen leren. Kijk eens naar deze mensen om je heen. Wat stralen ze uit? Wat doen zij dat jij nog niet doet? Je kunt van ze leren, antwoorden kunnen zo ineens naar je toe komen. En als je je kwetsbaar durft op te stellen, komt de liefde ook met bakken tegelijk naar je toe.

Ik sluit weer af met een zinnetje uit een blog van een tijdje terug:


Stel je hart eens open voor de liefde om je heen. Ontvang het met open armen, je bent nooit echt alleen!

3 opmerkingen:

 1. En meteen na het lezen van deze blog zit ik te luisteren naar 'Never Ending Story' van Limahl.

  http://youtu.be/MccmHwA-c4U

  Volgens mij zit er een connectie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Sander,

  Het hoeft geen neverending story te zijn, als je dat bedoelt.
  Als je leert volledig in je eigen kracht te staan en te putten uit die oneindige bron die voorhanden is, dan hoeft het niet. Ik kan je alleen niet vertellen hoe je dat doet, weet alleen dat het zo werkt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Ga met je gevoel naar binnen en ERVAAR wat er echt in je omgaat. Wat vertelt je hart je?
  KIES VOOR JEZELF!"

  Ja lieverd, dat is ook zo, echter heel veel weten niet HOE naar binnen te gaan. En dat is wat ik aan veel mensen die kennis meegeef. Naar binnengaan is complex om in woorden hier als reactie te plaatsen. Heel veel succes met schrijven. Blijf dit vooral doen!!

  Sat Nam

  BeantwoordenVerwijderen