woensdag 6 juni 2012

Het is tijd…


Wederom kwam ik erachter dat mijn “thema”, het Jezelf Zijn van mijn vorige blog, het thema bleek te zijn dat “in de lucht hing”. Zoals nu ook in de lucht hangt dat het tijd is om te kiezen. Om wederom open te staan voor liefde en nu ook voor vrouwelijke energie.

De wereld is te lang geregeerd door mannelijke energie. Het is tijd voor een ommekeer. Nu, in de tijd van de Venus transitie, is het tijd voor de zachtere aanpak. Het is tijd om gevoel toe te laten, om liefdevol en zorgzaam te zijn. Om medeleven te hebben voor anderen, in plaats van oordelen. Vrouwen hebben dit van nature in zich en ook mannen die goed in contact zijn met hun vrouwelijke energie kunnen bij deze kwaliteiten. De wereld heeft dringend behoefte hieraan.

Zachtheid, emotie, liefde, compassie, het zijn sleutelwoorden van deze tijd. Juist nu kan dit leiden tot conflicten. Zoals altijd bij een grote ommekeer, die kan leiden tot meer licht en liefde, “trekt” het donkere aan ons. Een grote sprong voorwaarts, is niet door iedereen gewenst. Het donkere, de lage trillingen, proberen ons naar beneden te trekken. Dit kan resulteren in sombere of boze buien, ruzies met anderen, etc. Het is extra belangrijk om hier nu niet aan toe te geven. Boosheid en somberheid mogen er best wel eens zijn, maar het is belangrijk om nu een hoge trilling aan te houden. Het collectieve bewustzijn (als je het zo wilt noemen), heeft behoefte aan liefdevolle trillingen.

Probeer je dus te richten op wie en wat je lief hebt. Laat je niet verleiden tot conflicten met je geliefden. Geef je geliefde eens een dikke knuffel als hij/zij binnen komt, reken maar dat eventuele negatieve gevoelens hier niet tegen bestand zijn. Geef je, misschien wat jengelige of “vervelende” kinderen, juist nu liefdevolle aandacht vanuit je hart. Kiezen vanuit je hart is nu essentieel. Je hart kent geen woede, dat is ratio. Je hart kent enkel liefde, dat waar het voor klopt. Richt je nu dus op je hart, voel het kloppen, voel de warmte en weet dat het hierom draait nu!

Kies voor licht, liefde en warmte en zie wat het voor jou, en de wereld om je heen, doet. Net zoals het tijd is om de maskers te laten vallen, is het tijd om weer een duidelijke keuze te maken, kies met (en voor) je .

Take care,

Nadia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten