vrijdag 1 juni 2012

Jezelf zijn


Afgelopen week hoorde ik in de auto een nummer van Metallica, een van mijn favorieten van vroeger. Het refrein viel me, nu meer dan ooit, op:
What I’ve felt
What I’ve known
Never shined through in what I’ve shown
Never be
Never see
Won’t see what might have been
What I’ve felt
What I’ve known
Never shined through in what I’ve shown
Never free
Never me
Hier komt nog een zin achteraan, maar die slaat niet op wat ik erbij voelde, dus die laat ik weg.

Wat ik erbij voelde namelijk, was dat het tijd is om mijzelf te laten zien, zoals ik werkelijk ben. Veel te lang heb ik me bij veel mensen anders voorgedaan dan ik echt ben. Zo post ik ook links naar mijn blogs niet op facebook, omdat ik bang ben voor reacties van anderen. Voor het eerst ga ik deze blog ook op Facebook plaatsen, met het “risico” dat mensen die mij in real life kennen, ook mijn andere blogs gaan lezen en zien wat mij werkelijk bezig houdt.

De dag dat ik dit nummer hoorde, las en hoorde ik nog meer wat mij vertelde dat het tijd was, tijd om mijzelf te laten zien.

En dit geldt niet alleen voor mij. Het is tijd om de maskers af te gooien. Want als mensen je niet accepteren zoals je echt bent, dan betekenen ze ook niets voor je. Dan passen ze niet bij jou. Bij mensen die er echt toe doen, mag je jezelf zijn. Je mag laten zien wat er echt in je hart leeft en je mag stralen zoals alleen jij kan!

Ik heb hier al een keer over geschreven, maar pas nu durf ik mijzelf echt te laten zien, precies zoals ik ben. En wie mij daardoor niet meer interessant vindt? Die past dan kennelijk niet bij mij.

Nadia

2 opmerkingen:

 1. Dat was meer dan een wijs besluit Nadia.
  Door zelf je bloot te durven geven, trakteer je de ander op een kado die geen weerga kent.
  Ook zij kunnen hun kleine ( juist de grootste dus)kantjes hier door openstellen en dichter bij zichzelf daardoor uitkomen.
  Wees jezelf en je bent het eindelijk!
  Dat andere misschien doorgaan, dan is het hun tijd gewoon nog niet en passen niet in jouw energie thuis op dit moment.
  fijn te lezen, bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bedankt, Karin, voor het lezen en voor je mooie woorden!

  BeantwoordenVerwijderen