dinsdag 15 mei 2012

Mens zijn


 Steeds meer mensen beginnen zich te herinneren dat we allemaal Meesters zijn. Je je Meesterschap herinneren, is iets heel moois en waardevols, maar er zit wel een valkuil in, namelijk vergeten dat je ook nog mens bent.

Ook dit zie ik namelijk om mij heen: mensen die zo bezig zijn met hun Meesterschap, of met het lichtwerker zijn (het is maar net hoe je het wil noemen), dat ze niet meer in contact zijn met hun Mens-zijn.
Als je het contact verliest met je Mens-zijn, verlies je het contact met je basis en kun je jezelf behoorlijk kwijt raken. Ook word je makkelijker van je stuk gebracht, je staat immers niet meer stevig met beide benen op de grond en dan stoot men je makkelijker om. Je bent dus ook veel ontvankelijker voor niet lichte energie, met alle gevolgen van dien.

Zo kunnen mensen die bezig zijn met heel lichte, liefdevolle dingen, ineens omlaag getrokken worden, waardoor ze niet meer in staat zijn hun goede werk goed te doen. Als je zelf hierdoor beïnvloed wordt, kun je anderen ook niet helpen. Wees je daar dus van bewust dat je als je zelf "niet goed in je vel zit". Anderen hebben pas wat aan jou, als je zelf in balans bent. wees dus ook zorgvuldig met bijvoorbeeld het sturen van energie aan mensen. Dit is om twee redenen: Je hebt die energie zelf soms hard nodig. Én anderen die jij probeert te helpen, hebben er niets aan als jij iets mee stuurt wat niet goed is! Dit is iets wat velen niet beseffen, maar wat erg belangrijk kan zijn. Doe dit dus alleen als je heel goed weet hoe je moet filteren!

Her-inner je dus je Meesterschap, maar ook je Mens-zijn. Zorg goed voor dat mens, denk niet alleen aan anderen. Anderen willen helpen is natuurlijk een prachtige eigenschap, maar als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je ook anderen niet goed helpen. Zorg dus dat je stevig in je basis staat, “center” jezelf, plan tijd voor jezelf, neem rust. En onthoud dat je niet voor niets hier op AARDE, tussen de mensen bent gekomen. Je bent niet voor niets mens. Als het de bedoeling was dat je alleen met je Meesterschap bezig was, was je wel een opgestegen meester geweest. Ook de Meesters die ons voor zijn gegaan  hier op aarde, stonden tussen de mensen en waren goed gecentreerd. Zij namen rust om voor zichzelf dingen te ontdekken of bedenken en wisten hoe ze anderen het beste konden helpen.

Neem dus een voorbeeld aan hen en wees mens! Ook als dat betekent dat je af en toe heel erg menselijk bent en dus fouten maakt. Wees mild voor jezelf. Een ware Meester oordeelt niet, dus ook niet over zichzelf. Iedereen is goed zoals hij is, dus ook jij, mooi MENS!

Take care,
Nadia

3 opmerkingen: