vrijdag 20 september 2013

De kracht van je vrouwelijkheid

Ik ben er van de week weer achter gekomen dat velen van ons, onze vrouwelijkheid vaak ontkennen. Niet helemaal natuurlijk, we weten best dat we vrouw zijn, we hebben “vrouwen-kleren” aan (hoewel zelfs daarin het onderscheid met het mannelijke vaak ver te zoeken is), de meesten van ons houden vast nog steeds van shoppen, etc… Maar onze echte vrouwelijke kracht, hoe vaak boren we die nog aan?

Mijns inziens zit die vrouwelijke kracht in je buik, daar waar wij kinderen kunnen dragen, daar waar wij een naar gevoel krijgen als iets “niet goed voelt” (als we willen luisteren), daar waar vele klachten zich kunnen ophopen… Als je je vrouwelijke energie ontkent, kunnen er zaken blokkeren en dat kan tot klachten lijden. In je buik ligt voor de hand misschien, maar ook elders kunnen die klachten zich manifesteren, omdat alles in ons lichaam nu eenmaal verbonden is.

Ik versta onder vrouwelijke kracht: Het luisteren naar je intu├»tie. Het zorgen voor anderen, maar niet ten koste van jezelf. Goed zorgen voor jezelf en daarbij toegeven aan wat jij nodig hebt. Je energie vrij laten stromen en niet opkroppen omdat de wereld om je heen te hard en “mannelijk” is. Je gevoelens laten zien, niet bang zijn daarvoor. Liefhebben zoals alleen wij dat kunnen. Etc., etc. Vrouwelijke kracht is een oerkracht, op onze geheel eigen manier zijn wij zo sterk! Kijk naar wat wij aankunnen. Kijk naar wat sommigen hebben moeten doorstaan. Kijk naar de oerkracht die wij hebben tijdens een bevalling. Je kunt het vaak wel bij anderen zien, maar weet dat jij diezelfde kracht bezit!

Ik zeg geenszins dat de mannelijke energie minder goed is, maar wel minder goed voor ons! Als je de balans teveel uit laat slaan naar het mannelijke, raak je uit balans. Wij hebben het nodig om vrouw te zijn! Je vrouwelijkheid grotendeels ontkennen, is jezelf ontkennen.

Ik zeg ook niet dat we allemaal cupcakes moeten gaan bakken met een bloemenschortje voor en op hoge hakken. (Hoewel ik vroeger nooit gedacht had dat ik bakken zo leuk zou vinden als ik het vind! Ik vond dat vroeger maar burgerlijk, tuttig gedoe, kun je nagaan hoe ik over vrouwelijkheid dacht…)
Wat zorgt ervoor dat jij je op en top vrouw voelt? Wat maakt dat jij je supervrouwelijk voelt en zorgt ervoor dat jouw energie begint te stromen? Voor mij is dat buikdansen, maar misschien is het voor jou wel gewoon dat ene leuke jurkje aantrekken, of toch koekjes bakken. Alles is goed als het als effect heeft dat het jouw vrouwelijkheid naar boven haalt.

De wereld heeft vrouwelijke kracht nodig.

Reveal the Goddess in you!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten