donderdag 7 november 2013

Angst om lief te hebben

Veel mensen zijn bang. Doodsbang om echt lief te hebben. Echt, vanuit hun hart, met heel hun hart, lief te hebben. Nu denk je misschien “Ja, veel mensen wel, maar ik hoor daar niet bij, ik durf dat best.” Maar is dat zo? Durf jij lief te hebben? Durf jij, van ziel tot ziel, lief te hebben? Durf jij de schoonheid in iedereen te erkennen? En, een nog uitdagendere vraag, durf jij jezelf, met heel je hart, lief te hebben en iedereen te laten zien wie jij werkelijk bent? Omdat jij prachtig bent? Omdat jij de mooiste bent die jij kan zijn? Nee, niet een beetje slanker. Ook niet een beetje geduldiger. En ook niet een beetje … vul maar in… Gewoon zoals jij bent! Omdat jij het waard bent om lief te hebben. Omdat jij alle liefde die er op je pad kan komen verdient. Omdat jij je eigen liefde zo verdient!

Durf jij te glimlachen naar wie jij tegenkomt? Of denk je dan dat de ander dan misschien iets geks van je denkt? Durf jij je hart te laten zien aan mensen? Of ben je bang dat ze het kwetsen? Durf jij je hart te geven aan jouw geliefde? Of ben je bang dat hij/zij het verpulvert?
Durf jij helemaal jezelf te zijn? Of ben je bang dat mensen je vreemd vinden? Durf jij ONVOORWAARDELIJK van jezelf te houden? Of leg je jezelf toch nog eisen op?

Weet jij hoeveel mooier de wereld is, bekeken vanuit liefde? Vast wel, je hebt het vast wel eens even gevoeld. Weet jij hoeveel liefde je terug krijgt als je het durft uit te stralen? Weet jij hoe blij je je voelt, als je van jezelf durft te houden?

Oké mensen, ik ga met de billen bloot: Ik durf vaak lief te hebben. Ik durf vaak liefde uit te stralen, al lukt het me niet altijd. (en even tussen ons: het voelt fantastisch!)En waar ik het meest trots op ben (en het spannendst om toe te geven): Ik durf van mijzelf te houden. Nog niet altijd onvoorwaardelijk, maar je moet ergens beginnen, nietwaar? Als ik het moeilijk vind om mijn voorwaarden overboord te gooien, dan denk ik aan mijn zoontjes. De oudste zegt regelmatig als ik net boos op hem geweest ben: “Ik hou van jou, mama!” En als ik dan vraag of hij zelfs van me houdt en me zelfs lief vindt als ik boos op hem ben, dan zegt hij, vol overtuiging: “Natuurlijk!” Dus, als hij het kan…

Liefs,

Nadia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten