donderdag 3 november 2011

Geluk

Net begonnen in het boek “Zin” (lust in je leven door schrijven) van Geertje Couwenbergh. Zij schrijft onder andere over wat ik vorige week weer besefte: Geluk zit in hele kleine dingen.

Ik had onder andere vorige week zo’n geluksmoment. Eén die me gemakkelijk had kunnen ontgaan, als ik even niet had opgelet. Ik zat in mijn auto, zoontjelief achterin. Was tegen hem aan het kletsen en zag ineens het type auto waar ook mijn man in rijdt. En ineens voelde ik weer dat sprongetje dat mijn hart altijd maakte als hij, toen we net bij elkaar waren, de oprit bij mijn huisje opreed. En besefte ik hoe gelukkig ik toch was dat ik hem had gevonden en dat er zo’n fantastisch klein mannetje achterin de auto zat en natuurlijk dat er nog zo’n mooi wezentje in mijn buik aan het groeien is. En zo bleef dit geluksmoment, juist door het besef, zich vergroten. Als een steen die je in het water gooit, waaromheen de cirkels steeds groter worden.

Iedere dag heeft zijn geluksmomenten. De meesten vrij klein en sommigen groot. Voor mij persoonlijk is de lach van mijn zoontje een enorme geluksbron. Zijn lach verlicht mijn wereld, keer op keer!

Maar geluksmomenten zijn vaak vluchtig, je moet ze pakken zodra je kan. Voor je het weet, kunnen ze weer verdwijnen en dan wist je niet eens dat ze er waren. Geluk is dus ook bewustwording. Je bewust zijn van de momenten en er ten volste van genieten. Veel mensen zien hun eigen geluk niet eens, zien lastige kinderen, terwijl ze vrolijk zijn. Zien de wolken, waarnaast de zon schijnt. Zien een grijze herfst, waar je ook prachtige kleuren kunt zien, als je je blik verschuift (of verruimt!) naar de bomen.

Het is vaak een kwestie van perspectief. Een kennisje van mij was laatst enorm aan het klagen, over haar zwangerschap, waar ze ziek van is, wat natuurlijk niet fijn is. Over haar baan, waar ze zo druk mee was voor ze ziek thuis zat, etc. Terwijl ik van dichtbij meemaak, hoe iemand er alles voor over zou hebben, zelfs 9 maanden ziek zijn, om nog een keer zwanger te worden. En terwijl ik zie hoe mensen die heel graag willen werken, geen baan kunnen krijgen.
En zelfs voor diegene die zo graag nog eens zwanger zou raken: Zij heeft een kind, ook een hele leuke en lieve, maar dreigt dit uit het oog te verliezen, doordat ze er zo graag nog één wil.

Ik zeg niet dat het leven altijd makkelijk is, dat is het niet. Maar voor wie het wil zien, heeft het leven zoveel te bieden!

Is mijn leven perfect? Vast niet voor de pessimist, maar voor mij? Jazeker! Ik geniet ervan, met volle teugen! Misschien loopt het daarom juist wel zo op rolletjes!
En als het dat even niet loopt, tja, dan gaat dat ook wel weer over… Soms moet je even zien wat er minder leuk is aan het leven, om daarna de pracht ervan weer te kunnen waarderen!

Take care,

Nadia

2 opmerkingen:

  1. Juist de imperfecties, de minder leuke dingen zijn perfect in hun vorm, zij zorgen ervoor dat je kan groeien in je perfect voelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geluk. De momenten dat je het niet najaagt, komt het zo maar op je pad.

    BeantwoordenVerwijderen