zaterdag 29 september 2012

Hoe groot geluk klein begint


Zes jaar geleden begon mijn grote geluk. Maar zoals dat gaat met groot geluk, begon het in het klein. Voor mij begon het met die ene zoen. Hieruit groeide een liefde, hieruit groeide heling, hieruit groeide het eindelijk weer mijzelf mogen zijn en hieruit groeide uiteindelijk ook het mooiste wat mij ooit overkomen is: onze twee zoontjes. Deze begonnen, heel letterlijk, ook klein en groeiden uit tot mijn grootste geluk, mijn grootste rijkdom.

Al het grote geluk begint in het klein en dat kleine geluk wordt vanzelf groter, als je het kleine ziet en erkent. Denk aan de eerste zon in het voorjaar, de eerste bloemen die ontkiemen, en geliefde mensen om je heen, die ooit begonnen zijn als een samensmelting en deling van cellen.

Omdat alles energie is en beweging van deeltjes kleiner dan we ooit konden vermoeden, is al het geluk, al het moois, al het liefdevols letterlijk zowel heel klein als immens groot. Als wij die kleine deeltjes in beweging zetten door een positieve intentie, kunnen wij, met zijn allen, het grootste geluk denkbaar creëren. Iedere beperkende gedachte die wij hebben, doet iets met die kleine deeltjes. Iedere voedende, mooie gedachte die wij hebben, doet er ook iets mee. Wat wij uitdragen, brengen wij over in ons collectieve bewustzijn. Waar wij liefde uitdragen, brengen we meer liefde in ons collectieve bewustzijn en in onze eigen wereld. Zoals ik vaker geschreven heb: Wij hebben het zelf allemaal in de hand. Het wordt echt tijd dat we dit gaan beseffen. Niet alleen in theorie, maar vooral ook in de praktijk. In theorie weet ik het allemaal ook zo goed, ik wil liefde uitdragen, overvloedig! Maar in de praktijk voel ik me ook best vaak boos, of geïrriteerd. Het wordt tijd om de knop om te zetten, voor mij in ieder geval wel. En voor jou, lieve lezer, is jouw knop al om?

Zorg goed voor jezelf en elkaar, want het begint in het klein, in je eigen kring!

Liefs,

Nadia

2 opmerkingen:

  1. wat een mooi blog heb je! zal steeds iets lezen want er is voor mij veel herkenning. Dank je ! Groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel voor het compliment! Leuk dat je me gaat volgen!

    Warme groet,
    Nadia

    BeantwoordenVerwijderen