zaterdag 17 november 2012

Aardse zaken


Sommige mensen vinden mij zweverig. Dat is hun goed recht, maar logischerwijs is mijn beleving anders. In hun ogen hou ik mij met zweverige zaken bezig, maar nu moeten mij toch echt wat aardsere zaken van het hart.

Ik lees op het moment veel over alle energetische veranderingen die invloed op ons zouden hebben. Op sommige plekken wordt zelfs ieder kwaaltje, iedere slapeloze nacht, iedere minder fijne dag daaraan toegeschreven. Het zou wat zeggen over hoe ver jij bent in je pad (Naar ascensie? Naar evolutie? Naar een nieuwe wereld?) Soms wordt er zelfs beweerd dat je “niet mee mag doen” als je niet voortdurend helemaal liefdevol en in balans bent.

Ik ben het hier niet mee eens. Er zijn heel veel, hele aardse zaken die invloed kunnen hebben op in hoeverre je in balans bent en hoe lekker jij je “in je vel” voelt. Zo ben ik over het algemeen best goed in balans. Toegegeven, ik had dinsdag een echte rotdag, maar ook de oorzaak daarvan was wel te herleiden (en wens ik hier niet verder toe te lichten). Ik was helemaal niet in balans, down, chagrijnig, noem maar op. Maar ’s avonds zat ik al weer veel beter in mijn vel en de dagen erop had ik topdagen. Was ik ineens van “niet ver genoeg op mijn pad” naar “jippie, ik ben er!” gegaan? Welnee, er waren gewoon aardse zaken waardoor ik mij al dan niet in balans voelde.

Gisterenochtend werd mijn oudste zoontje van het ene op het andere moment behoorlijk ziek. Natuurlijk zou dit door allerlei energetische processen waar wij en de aarde in zitten kunnen komen, ik ontken niet dat het een bijzondere tijd is. Maar de kans is minstens even groot dat er gewoon een griepje/verkoudheid/kinderziekte of wat dan ook achter zat. Afgelopen nacht was hij daar ook nog eens een tijd wakker van, hij had hoge koorts en wilde bij mama zijn. Tel daar dan nog bij op dat niet iedereen altijd alleen maar aardig voor anderen (in dit geval dus: voor mij) is en bedenk je of ik dan nog zo “zen” was dat dit mij helemaal niet uit balans trok… Natuurlijk niet, dit raakt mij. Sterker nog, ik ben ook nog niet zodanig liefdevol en non-dualistisch geworden dat ik zelf aardig blijf als er op mij gemopperd wordt! Betekent dit dan dat ik straks “niet mee mag doen”? Ik denk het niet!

Ik denk dat er, net als veel energetische veranderingen en processen, ook heel veel aardse zaken zijn die ons bezig houden en die ons in positieve of negatieve zin raken. En dat is maar goed ook, want het houdt ons met beide voeten daar waar wij horen: hier op aarde!

Ik denk ook dat iedereen, ja, echt iedereen, straks “mee mag doen”, als hij wil. Wij mogen allemaal evolueren, ongeacht hoe het met ons gaat en hoe wij op dit moment in het leven staan. Wij mogen daar alleen allemaal ons eigen moment voor kiezen! Wij hebben in alles vrije keuze gekregen, dus ook hierin.

Zou het helpen als je, nu al, positief en liefdevol in het leven staat? Ja, dat denk ik wel. Maar word je buitengesloten als je dat nog niet (altijd) kunt, maar wel vanuit die intentie leeft? Natuurlijk niet! Word je buitengesloten (of zoals soms zelfs wordt gesteld: overleef je 2012 niet) als je nu nog niet zo ver bent? Ik geloof van niet, want, man, wat zou het dan rustig worden op aarde!

Mijn advies? Neem je tijd! Leef vanuit de intentie om het goed te doen, leg de basis voor een mooi, liefdevol leven, waarin jij creĆ«ert wat je graag wilt zien in dit leven. Maar doe het lekker op jouw tempo. Laat je niet opjutten door anderen. Jij mag zijn wie jij bent en hoe jij bent, compleet met minder leuke momenten, met boosheid, verdriet, kwaaltjes… Je  bent precies goed zoals je bent, laat niemand je iets anders wijs maken! We krijgen heus de tijd om ons mooiste leven te gaan leven, ook als je dat pas in 2013, of 2014, of wanneer dan ook, goed lukt. Werk door je emoties heen, laat gaan en laat los wat je nu mag laten gaan, maar laat je niet opjagen, het komt zoals het komt en het is goed zoals het is!

Pas goed op jezelf,

Liefs,
Nadia

2 opmerkingen:

  1. Mooi en waar logje Nadia, je schrijft fijn vind ik, dank je! Lieve groet, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je! Ik doe het erg graag!

    Liefs,
    Nadia

    BeantwoordenVerwijderen