zaterdag 10 november 2012

Angst versus vertrouwen


Steeds vaker kom ik ze tegen op internet: complottheorieën en angstzaaierij.
HAARP zou het vreselijke weer in de VS veroorzaakt hebben, de lucht wordt volgespoten met chemicaliën om ons maar ziek en onderdanig te houden, er bestaat een groep mensen die bewust wil voorkomen dat wij ascenderen, en ga zo maar door.

Noem me naïef als je wil, maar ik weiger te leven vanuit een fundamenteel wantrouwen en vanuit fundamentele angst. Als je wil ascenderen, moet je juist niet leven vanuit angst. Als het erop aankomt, is er, voor jou, maar één persoon die invloed heeft op jouw ascentie-proces (en daarmee ook op die van de wereld) en dat ben JIJ ZELF!

Bedenk ook dit, zeker als de informatie bij een medium vandaan komt: Wat angst zaait is niet zuiver, niet puur en niet liefdevol. Zij die er echt toe doen, de hoge energieën, werken vanuit liefde en vertrouwen en oordelen niet.

Ikzelf leef liever vanuit vertrouwen. Ik ga er meestal vanuit dat mensen dingen vanuit een goede intentie doen. Natuurlijk klopt dit niet altijd, maar het is niet aan mij om hierover te oordelen, of mij hier druk over te maken.

Denken in dit soort angstzaaiende theorieën wekt alleen maar angst en boosheid op en dat is niet wat de wereld nu nodig heeft. De wereld is zoals jij hem wil zien, dus als jij het slechte in mensen ziet, kom je dat juist tegen. Leef je vanuit een fundamenteel vertrouwen in de mensheid, dan zul je ook mensen treffen die dit waar maken. Denken wij met zijn allen bijvoorbeeld: “Politici zijn toch niet te vertrouwen”, dan zullen ze ons ongelijk ook nooit kunnen bewijzen.

Hoe jij verder gaat hier op aarde en hoe jouw wereld eruit ziet, ligt in jouw handen. De enige die jou kan tegenwerken, ben jij!

Ik geloof niet in een grote kwade macht, hooguit een grote onwetende macht (maar ook daarmee lijk ik weer een oordeel uit te spreken, dus zelfs zo zou ik het liever niet noemen). Ze weten niet beter, laat ze in hun waarde. Het is zoals het is en zoals het is, is het goed! 
Zoals iemand op facebook van de week opmerkte: je kunt én accepteren dat er dingen zijn die je niet kunt veranderen én accepteren dat je het wel liever anders zou zien. Wat je (liefdevol!) accepteert, verandert zelfs sneller en makkelijker, want je laat het los. Spreek je intentie uit en laat het gaan!

Weet je welke grote macht er wel is? Tenminste, naar mijn idee? De liefdevolle, de pure, de goede, die het beste met ons voorheeft en ons, zonder oordeel, aanschouwt. Liefdevol hoopt deze kracht dat wij het liefdevolle, lichte pad kiezen, maar als we dit niet doen, oordeelt “Hij” niet, “Hij” laat ons in onze waarde en respecteert onze vrije keuze.

De grootste “vijand” die wij hebben, is angst. En ook deze angst heeft altijd een functie gehad, zonder deze angst, hadden wij niet overleefd tot nu. De tijden die komen, staan ons, hopelijk, toe onze angst langzaam los te laten. Zolang de angst regeert, staan wij onszelf in de weg. We werpen onze blokkades zelf op.

We leven in een tijd waarin schaduwkanten, ja, ook die van jouzelf, zich vaak meer openbaren. Wees er niet bang voor. Ontvang het en accepteer het in liefde en jouw licht wordt zo fel, dat er nauwelijks nog schaduw kan bestaan. Weet dat je het nooit alleen hoeft te doen. Er is altijd een liefdevolle, sturende kracht, die het beste met jou voor heeft. En niet alleen met jou, maar met iedere bewoner van deze aarde.

Sta jezelf dus niet in de weg. Heb lief en vertrouw. Alles komt goed.
Wij zijn vaak ongeduldig, maar stukje bij beetje, stapje voor stapje, leren wij kiezen voor al wat goed en mooi is. Leer te leven vanuit een basisvertrouwen en jouw wereld wordt prachtig!

Liefs,
Nadia

1 opmerking: