woensdag 28 november 2012

Schaduwzijde


Ieder mens heeft twee kanten, de meesten zien het liever niet bij zichzelf, maar echt iedereen heeft een schaduwzijde. Het hoort bij ons mens-zijn, deze dualiteit.
In deze tijd lijkt het alsof de schaduwzijde van mensen des te meer naar boven komt, meer dan ooit. Mensen die heel liefdevol kunnen zijn, die ineens zich van hun minst mooie kant laten zien. Mensen die je dacht te kunnen vertrouwen, die ineens je vertrouwen diep beschamen. Mensen die warm leken, die ineens kil en berekenend lijken of blijken.

Het is een moeilijke tijd voor velen. Velen zijn uit balans en weten zichzelf niet meer goed te vinden. In zo’n proces kunnen ook je lelijke kanten naar boven komen. Niet iedereen weet de juiste manieren om nu hulp te zoeken, niet iedereen wil dat ook. Velen die dit blog lezen, zitten in kringen waar je altijd wel iemand kunt vinden die je een hart onder de riem steekt. Iemand die een arm om je heen slaat, of je een liefdevol, wijs woord biedt. Stel je eens voor dat je die personen niet zou hebben, dat je alles maar alleen zou moeten uitvinden. Hoe zou je je dan voelen? Of stel je voor dat je die personen wel om je heen hebt, maar je hand niet uit durft te steken voor hulp? Of dat je moeite hebt om iets aan te nemen van anderen? Hoe zou je er dan nu voorstaan?

Waarschijnlijk doen de mensen die jou kwetsen dit niet eens met opzet, waarschijnlijk weten ze niet hoe ze om moeten gaan met alle veranderingen die ze wel voelen, maar die ze niet kunnen plaatsen, of niet aankunnen. Waarschijnlijk hebben ze het moeilijk genoeg en vechten ze om het vechten, niet wetend waarvoor of waartegen.

Bedoel ik hiermee dat je alles maar moet pikken? Nee, zeker niet! Kijk, juist nu, naar wie je nog in je leven wilt. Van wie word je blij? Wie geeft je kracht? Wie helpt je om bij jezelf te blijven? Hou die personen in je leven. En kijk bij die anderen of je er nog energie in wil steken. VOEL bij jezelf wat dit met je doet? Voel je dat het genoeg is zo, stop er dan ook mee. Kennelijk is de relatie het niet meer waard.

Laat je in deze tijd door niemand naar beneden trekken. Blijf dicht bij jezelf. Iedereen die jou nu van jezelf wil verwijderen, is de aandacht niet meer waard.

Hou van jezelf zoals je bent. Geloof me, je bent PERFECT! Je bent prachtig, krachtig en helemaal de moeite waard! Zie het zelf, geloof in jezelf en weet wie JIJ bent, dan maakt de rest niet meer uit.

Heel veel liefs,
Nadia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten